Modalități de susținere financiară A.P.C.S.

1. Donație directă – persoane fizice
Ne putem întâlni pentru a face această donație. Intră în contact cu noi să stabilim o întâlnire. Vei primi o chitanță care să ateste donația ta. Există și posibilitatea de Transfer bancar, care este o metodă mai rapidă uneori.

2. Donație directă – persoane juridice
Apreciem donația pe care o firmă dorește să o facă pentru asociația noastră. Stabilim o întâlnire și pregătim contractul.

3. Transfer bancar
Poți să transferi bani, direct în contul asociației noastre.
Numele: Asociația Părinților Constantin Șerban Aleșd
Banca: BCR ALEȘD
IBAN: RO65RNCB0033169361390001

4. Direcționare 3,5% din impozitul pe salariu
Prin intermediul prevederii 3,5% din Codul Fiscal, toți contribuabilii, persoane fizice pot direcționa 3,5% din impozitul anual pe venit, către o organizație non-profit (ONG), care funcționează în conformitate cu legea.

Cum să faci asta?
Trebuie să completezi un formular standard – Formularul 230 – Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual.

Dacă ai și alte venituri în afară de salariu, vei completa Formularul 200 – Declarație specială privind veniturile realizate.
Formularele 230 și 200 se găsesc pe site-ul ANAF ( www.anaf.ro ), se pot descărca de aici, sau poți lua legătura cu noi folosind datele de contact ale asociației.
Formularele se pot depune personal la Administrația Financiară, se pot trimite prin poștă sau prin scrisoare recomandată, ori direct la noi. Cum este mai ușor pentru tine.

5. Direcționare 20% din impozitul pe profit – pentru persoane juridice
Codul Fiscal permite, începând din 2004, ca firmele să direcționeze 20% din impozitul pe profit datorat statului către o organizație nonprofit, fără nicio cheltuială suplimentară. Suma direcționată trebuie să fie însă mai mică de 3 la mie din cifra de afaceri şi să nu depășească mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat (conform prevederilor Codului Fiscal , art. 21, lit. p).

Potrivit procedurii din Codul Fiscal, o persoană juridică trebuie doar:
- Să aleagă o organizație nonprofit în funcție de beneficiarii și de proiectele pe care dorește să le susțină;
- Să semneze un contract de sponsorizare cu organizația nonprofit aleasă, prin care declară că este de acord să direcționeze 20% din impozitul pe profit la finalul anului.
Atenție: Suntem transparenți 100%. Această donație va fi vizibilă pe site-ul nostru, la pagina Registru de casă. Dacă vrei ca donația să apară anonimă pe site, te rog să precizezi acest lucru când faci donația.

6. Direcționare 20% din impozitul pe venit – pentru microîntreprinderi
LEGEA Nr. 30/2019 permite microîntreprinderilor să deducă sponsorizările făcute către entitățile nonprofit din impozitul pe venit. Dacă ai/reprezinți o microîntreprindere, până la 20% din impozitul pe venit o poți redirecționa către un ONG.

Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări au obligaţia de a depune (on-line) formularul 107 „Declaraţie informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/burselor private”, la următoarele termene:
a) până la data de 25 ianuarie inclusiv a anului următor;
b) până la data de 25 inclusiv a lunii următoare ultimului trimestru pentru care datorează impozit pe veniturile microîntreprinderilor, în situaţiile în care:
- s-a optat pentru trecerea ca plătitor de impozit pe profit ca urmare a subscrierii unui capital social de cel puţin 45.000 lei;
- s-a ieşit din sistem în cursul anului ca urmare a realizării de venituri mai mari de 1.000.000 euro.

Formular contract de donație - descarcă
Formular contract de sponsorizare - descarcă
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content